Kiezen of tanden trekken

periodieke tandarts controle

Direct contact

070-381 4141

Kiespijn of pijn aan de tanden

Kiespijn of pijn aan de tanden is natuurlijk erg vervelend. Doordat de pijn constant aanwezig is kan het lastig worden om u te concentreren op uw werk of op andere activiteiten. Ook slapen wordt door de zeurende pijn soms moeilijk. Uw lichaam geeft duidelijk aan dat er iets niet in orde is in uw mond.

Soms ontstaat van de een op de andere dag hevige kiespijn of pijn aan de tanden. Het gebeurt ook dat er geleidelijk een dringende pijn ontstaat. U merkt dit dan bijvoorbeeld tijdens het drinken van koffie of thee of als u ijs eet.

Het maakt niet uit wat voor pijn u ervaart, het is altijd belangrijk om te achterhalen waar die pijn vandaan komt. Als we de oorzaak weten willen we die zo snel mogelijk verhelpen. Soms is het voldoende om een vulling te plaatsen. Door middel van composiet (een witte vulling) wordt het gaatje dat de pijn veroorzaakt dan gevuld. Hierdoor komt warmte en kou van eten en drinken niet meer bij de zenuw, waardoor de pijn verdwijnt.

Verwijderen van tand of kies

Is uw kies of tand zo erg aangetast dat hij niet meer te redden is? Dan zullen we de tand of kies moeten trekken. In dat geval kan de ontstane ruimte worden opgevuld met een brug of implantaat. Uiteraard is het verwijderen van tand of kies in veel gevallen de laatste optie die wij inzetten.

Trekken verstandskiezen

De verstandskiezen zitten ver achterin de mond. Daardoor is het lastiger om deze goed schoon te houden. Daardoor ontstaan in de verstandskiezen snel gaatjes (cariës). Deze kunnen gaan ontsteken, waardoor u last krijgt van pijn. Het is dan vaak het beste om de verstandskies te trekken. De verstandskiezen kunnen ook preventief getrokken worden. Bijvoorbeeld als ze scheef groeien of als ze problemen met de kaak kunnen veroorzaken. Door middel van röntgenfoto’s kan de tandarts dit soort problemen vaak al snel zien aankomen. Wij kunnen verstandskiezen bij Haagse Hout Tandartsen bijna altijd zelf verwijderen. Soms moet u worden doorverwezen naar de kaakchirurg.

Zorg goed voor uw gebit

Verstandskies komt door

Komen uw verstandskiezen door? Dan zal de tandarts deze goed in de gaten houden. Verstandskiezen zorgen namelijk vaak voor problemen. Vooral als ze half onder het tandvlees verborgen liggen ontstaan er makkelijk ontstekingen. Zijn er al problemen met uw verstandskies opgetreden of dreigen deze te ontstaan? Dan moet de verstandskies getrokken worden.

Pijnstillers tegen kiespijn of na trekken kies

Bij kiespijn vanwege een ontsteking kunt u pijnstillers nemen. Wij raden u aan om te gaan voor ontstekingsremmers, zoals ibuprofen, naproxen of diclofenac.

Wilt u diclofenac innemen? Houd er dan rekening mee dat deze pijnstillers sterker zijn dan reguliere pijnstillers. Ook kunnen ze een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vraag dus aan uw apotheker of u het in uw geval veilig kunt gebruiken.

Wilt u zich bij onze praktijk inschrijven?

Vul het formulier in

Na het indienen van het formulier nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op

Inschrijfformulier
Wanneer bent u voor het laatst gezien door een tandarts?